Gott slut

Igår åkte Petter hem från mig. Han kom hit i onsdags och vi har bara varit hemma hela tiden och tittat på en massa film, pussats och legat & pratat dygnet runt. Hur gosigt som helst och jag saknar honom redan.
Idag är det nyår som alla vet och jag ska tillbringa nyårsaftonen tillsammans med kompisarna hemma hos Fredrik. Vi ska laga middag och ha det trevligt tills midnatt då vi ska vara på stan och hitta något roligt där. Skojskojskoj i mängder.


Gott slut på er alla!


Paus

Idag har jag städat, ätit choklad och läst lite. Om drygt en timme kommer Petter hit så vi hörs väl på söndagkväll om inte tidigare.
Ha en trevlig vecka, det kommer i alla fall jag ha >;D

Smell ya'll later

En dröm jag hade inatt

Jag har så jävla tråkigt just nu. Kan inte duscha - det ska jag göra ikväll så håret är blött när jag ska sova, jag kan inte sminka mig - väldigt onödigt för huden när jag ändå bara är hemma, jag kan inte heller sätta mig och läsa - då blir jag trött och somnar när jag läst klart.. Därför ska jag berätta om en dröm jag hade inatt, läs den och tyd den åt mig.

"Jag var först vid simhallen i fyrishov och vi skulle ha någon slags livräddning men inte med idrottsläraren som det annars brukar vara utan den här gången var det min matte/fysik lärare som var med. Han hade gått igenom vad vi skulle göra och det enda jag kommer ihåg var att det var någonting väldigt jobbigt och jag ville absolut inte göra det. Sen helt plötsligt var vi i skolan och hade samma lärare och vi skulle arbeta med något grupparbete som jag kände precis lika dant inför som med simningen. Jag och Lotta skulle försöka rymma ut ur klassrummet och gömma oss för att kunna ta oss ut ur skolan och bort från våran lärare. Vi fick lov att vänta tills han hade gått ut ur klassrummet och när han hade gjort det sprang vi åt olika håll - Lotta till en toalett som hon sedan låste in sig i och jag gömde mig bakom någon vägg vid en korridor. Jag förflyttade mig mot toaletten där Lotta var och såg att våran lärare bankade på dörren och ropade - Lotta du får ta och komma ut därifrån för du har varit där inne ett bra tag nu och hon låste upp, öppnade dörren och kikade ut på läraren. Jag gick emot Lotta och kramade henne när vår lärare stod bredvid och tittade på och så sa jag tillräckligt högt så att han skulle höra mig - Jag har så ont i magen, jag har mens.."

Once again - helknäpp dröm!

Jag tror att jag berättade att jag hade mens så att min lärare skulle höra för att jag inte ville bada tidigare, så att jag skulle kunna få slippa det. Tyd drömmen åt mig; var dödsseriös eller hitta på någonting som är roligare än drömmen itself!


Gårdagen

Så var julen över, men på ett sätt ändå inte. Julkänslan (som äntligen dök upp bitvis igår) sitter fortfarande kvar i kroppen. Sitter och småäter toblerone som jag fick igårmorse av mamma och pappa. Toblerone är lite julgodis för mig, har ingen aning om varför men det har bara blivit så.
Är nöjd med julklapparna då? Oh ja, onödigt att vara otacksam när jag inte hade önskat mig något speciellt direkt. Jag fick lite av varje vilket var allt från en Peak-tröja till en gosedjurselefant som var sydd i reflextyg :D Den var hur söt som helst. Det som jag tycker mest om med julen är julmaten, precis som alla andra påstår men där vissa inte ens menar det. Jag älskar att äta julmaten! Så var det med den saken.
Nu ska jag se klart på min film (Sweet Home Alabama) som jag började se på igårnatt. Adjö!

merry x-mas

ja... GOD JUL! :D

Jul nr 2 (2)

Dagen har varit riktigt rolig, faktiskt! Vid tolvtden dök moster A och L upp för att hjälpa oss att förbereda maten och huset innan morfar och hans brud kom. Till middag severades det familjen Jansson-Grans delikata citronkyckling med pasta och svarta oliver. Grymt gott idag, de har överträffat sig själva mina föräldrar! Sedan var det fika och julklappsutdelning som gällde och av morfar fick jag en stooor sportbag från Adidas som jag verkligen behövde och hade önskat mig; tack ännu en gång!
Under kvällen har jag bläddrat igenom alla fotona jag tog idag och jag fick en hel del söta bilder på Emma, min 1 ½ åriga kusin som är hur söt som helst!
Har pratat med Petter i telefonen också och lite på msn innan han gick för att sova. Fan vad jag vill att det ska vara onsdag just nu. Once again; jävla örebroare <3

 
image49
This is me then

Jul nr 2

Idag är det julfirande med morfar och mammas två systrar (+ deras, sammanlagt, 6 barn). Var tvungen att gå upp vid nio för att äta frukost tillsammans med familjen och sedan ta tag i städningen av huset, vi ska nämligen vara hemma hos oss. Nu är jag sminkad, klädd och friserad för dagen och luktar gott.

I'm gonna' go get'em! De borde ju komma snart.

Dagen och matvanor

Fick lov att byta från pyjamas till vanliga myskläder till slut.. Var tvungen att gå ut en sväng med Busan och Bosco för att låta dem uträtta behov. Det var riktigt härligt i luften, synd bara att när luften är frisk så är det sjukt kallt ute också.. Ingenting kommer gratis liksom. Har haft på mig mina glasögon hela dagen och jag känner mig verkligen äckligt ful ut i dem! Det är lite jobbigt ibland när jag tvingas ha dem offentligt (vilket, som tur är, inte sker särskillt ofta) och det är pain att de ska behöva dra ner sjävförtroendet så grymt. Jag som redan utan dem ligger på botten av den stolpen.
Ikväll är det duscha och måla naglarna mörkröda som gäller. Ska titta på film antingen i mitt eget rum eller tillsammans med mamma och pappa nere i vardagsrummet. Vi får väl se hur det blir.

Jag har föresten varit superduktig på ätfronten idag! Har inte ätit någonting onödigt alls och det gör mig stolt. Nästa år (jävlar, här kommer ett nyårslöfte i förväg :/) så ska jag äta mindre onyttigt 4real, gå ner några kilo och träna oftare innan 2009 hinner knacka på. Vad gör man inte för att må bättre rent psykiskt och få en bättre självbild på köpet liksom?

Musikrensning

Aaah, har rensat mobilen från ALL musik som fanns i den och sitter nu med iTunes uppe och handplockar allt ifrån Korn, Evergrey, Apocalyptica, Iron Maiden till Lars Winnerbäck och annan mesmusik. Det är underbart med nytt och rensat.
Har gått omkring i min sidenpyjamas hela dagen och tänker fortsätta med det tills jag går och lägger mig ikväll. Det är ju trots allt lov!

Ostörd morgon

Godmorgon,
vaknade nyss och var förvånad över att mamma inte hade kommit in en enda gång och försökt väcka mig. Jag frågade henne varför och hon svarade "det är ju första dagen på lovet". YES SIR IT IS, och vi älskar det! Idag ska jag plocka lite saker i mitt rum och grovstäda, dvs. flytta lite möbler och damsuga där under. Wish me luck, eller ork ;)
Hörs sen.

Tjejkväll

Farfar och hans tjej åkte hem för ungefär två timmar sedan och i julklapp av dem fick jag ett presentkort på 400:- på MQ, det är inte helt fel! Så efter mellandagsrean och in på nästa månad är det jag som inspekterar de nya kollektionerna av alla dessa älskade märkeskläder som jag håller så nära om hjärtat.

Nu ska jag sätta mig med en tjejfilm (Intolerable Cruelty) och äta popcorn ensam. Jag saknar Petter.. 5 dagar kvar innan han kommer och räddar mig!

Avslutning och förfirande

En av de mest efterlängtade dagarna i december har anlänt: Skolavslutningen. Den bestod som vanligt utav sång och lärare som säger "God Jul" i drygt en timme.
Jag, Fredrik och Albin drog till stan för en lunch på kebabhouse, vilket alltid är lika uppskattat när man är hungrig. Vi gick sedan ut (de gick runt med mig) för att titta på kläder. Jag hittade en ursnygg tröja av märker Vila nere på Holmlunds. 300 spänn och jag är nöjd och glad. (Bild kommer väl sen någon gång.)

Måste dra nu känner jag, farfar kommer över med Kristina om 10 minuter och jag ska plocka bort lite saker från sängen så mitt rum ser någorlunda fint ut för en gång skull ;) Vi ska fira jul lite i förväg då jag är hos mormor på julafton.
Hörs senare ikväll.


Jag och ännu ett utomhusfoto

image44 image45
4 dagar kvar till jul (undrar hur många som skrivit det idag?!) och jag är helt klar med
mina julklappsinköp. I år blev det endast personliga julklappar till familjen, och jag är nöjd.

Under kvällen har jag druckit två koppar te och så har jag duschat. Jag har även valt ut kläder till imorn, och de är inte så speciella. Alltså: no dress. Håller tummarna på en lunch med killarna imorn och senare på kvällen blir det inget "wuhu-det-är-äntligen-lov-party" alls... Min farfar och hans brud kommer hit för att fira en tidigare jul då jag firar julafton itself hemma hos min mormor. Till er andra; have fun!

Duktig Anna

Har varit effektiv idag och var på stan efter lunch. Köpte äntligen den där klänningen (några inlägg längre ner) som jag ska använda imorn (julfirande med farfar), på söndag (julfirande med morfar), måndag (julfirande med mormor) och nyår. Sedan avslutade jag alla julklappar vilket känns otroligt skönt, är ute i bra tid i år ;)

Nu är den stora frågan; vad ska jag ha på mig imorn på skolavslutningen? Funderar på en svart klänning, bara för att det är avslutning.

- I'm such a girl

Solnedgång hemma hos mig igår

image42 image43
När jag gick hem från skolan fotograferade jag detta. De här två bilderna
är oredigerade, endast beskurna. Och jag är helt kär i dem! Älskar solen.

In flames

Jag blir helt tokig på mig själv. Varje gång som jag talar framför människor (då oftast klassen) så blir jag alldeles flammig över bröstet strax under halsen. När jag står där och pratar så känner jag först att mitt ansikte blir varmt och då vet jag vad som är på G, the flames. Och det är inte så att jag får en jämn röd färg oh no, utan den ska bli helt ojämn med skarpa kanter och när jag väl vet att de har kommit så blir jag nevös över att någon ska se och då börjar min röst att skaka. Det är inte det att jag har några som helst problem att prata inför folk, jag tycker det är kul! Så jag fattar inte grejen med att jag ska bli röd?
Jag brukar alltid ha tröjor som täcker bröstet när det är, låt oss säga, redovisningar och idag så hade jag inte tänkt så långt så jag gick omkring med min halsduk (som by the way får det att se ut som att jag inte har någon hals...) och det är inte kul att jag ska behöva hålla på så här.
Nån som lider av samma problem eller något liknande? Tips någon...

Nu ska jag ta ett varmt bad och bli helt röd på HELA kroppen bara för att det är så synd om den delen som aldrig får uppleva den där flammiga känslan. Jag ska ha ljus runtomkring också.. That's it.

Stödmeningar

Jag bör gå igenom min del till den redovisningen som jag har om 40 minuter. Jag som alltid brukar vara så nervös innan muntliga redovisningar (även om jag inte har några problem med att prata framför folk). Idag är det annorlunda, det känns som att jag inte ens bryr mig om hur det kommer att gå. Jag har ju i alla fall mina "stödmeningar" att förlita mig på, vilket jag kommer göra... mycket.

Bortskämd

Wuhu! Pappa ger mig 400:- så att jag ska kunna köpa denna klänning till mig själv! Jag är lycklig nu, jävla humörsvängningar. Det krävs inte mycket för att göra mig glad, men pappa får mig det, i alla fall just nu, genom att köpa mig glädje. Den kommer från GinaTricot och jag hoppashoppashoppas att den sitter snyggt på mig.
"- Pappa betalar"

image41
Klänningens längd syns ju då inte..
Den slutar i knähöjd för er som undrade.

Sämst planering

Nån som har lust att skicka sina svar till mig? Svaren till genetikinstuderingsfrågorna vore inte helt fel just nu. Inte ett dugg fel. Fuck vad jag hatar när lärarna inte planerar så att vi elever för en gång skull kan få andas ut någon gång. Ligger på högvarv för tillfället och vågar inte tänka på lovet, för att då är jag rädd att jag kommer slappna av och inte kunna återkomma till det tempot som krävs för att hålla pluggandet uppe.

Hjälp?

Julmat

Nu är jag verkligen jättemätt! Blöö..
Julmat i skolan och det fanns en massa olika rätter att välja bland. Härligt med en massa energi innan fysikprovet, jobbigt med illamåendet dock.. Skyll dig själv Anna.


Fjusick

Känner att jag har varit åtminstånde lite duktig idag med pluggandet av fysik idag. Men det spelar ju ändå aldrig någon roll hur mycket jag än pluggar på det. Det kommer gå skit, men jag ska tänka positiva tankar i alla fall. I och för sig faller jag hårdare sen, men det är lugnt mycket bättre att må skit efter ett prov än innan tycker jag. Då har man ju i alla fall motivation till att försöka plugga och göra någonting åt det. Och vem vet, det kanske går vägen trots allt?


Klockren ( ;D ) tidsuppfattning

Haha, jag hade en grym tidsuppfattning imorse (det är fortfarande imorse, men skoldag equals mycket tidiga uppstigningar). Jag hade ställt klockan på 06.00 av någon anledning och jag kom då att tänka på att jag har sovmorgon idag, så jag tryckte på "snooz" (trodde jag) och sov vidare. Vaknade sedan 07.38, och om jag hade ställt om klockan vid 6-tiden så hade jag nog ställt den på 07.30. Dem timingen älskas, och nu slipper jag gå omkring med en stressminkning och myskläder i skolan.

Godnatt

Godnatt, ses imorn när det är ny vecka. Veckan som börjar imorn kommer
vara hemsk. Önska mig lycka till, vill få en så bra start på v. 51 som möjligt,
det behöver jag.
Jag älskar onödiga inlägg ;D

Bad + Kunskap

Ge mig ett bad och en hel del kunskap.. På nått sätt är jag inte ett dugg orolig över veckan som kommer även om min stressfaktor borde ligga på högvarv för tillfället. Men så är inte fallet. Varför? No idea. Det lär väl dyka upp snart, men det är skönt att jag kan ta det lugnt nu i alla fall.
Helgen har varit hur bra som helst, jag har varit hemma hela tiden och tittat på mina älskade tv-serier, varit ute med hundarna i den friska luften, fotograferat och varit måttligt onyttig. Jag har lärt mig att behärska mig lite i alla fall.

Here comes the bath. Hej så länge!

Gossip Girl

Har suttit och tittat på serien Gossip Girl vid min dator hela morgonen! Såg igår att den rätt så nyligen börjat sändas som serie i USA och jag blev hur glad som helst! Har tidigare läst en bok som tv-showen då är baserad på och "Pilot"-avsnittet handlade precis om det jag har läst. Det här är precis vad jag behöver för tillfället, en underbar tjej-serie som handlar om rika överklassbrudar och deras liv.
En av regissörerna är ingen mindre än Josh Schwartz och han har överträffat sig själv (för er som inte vet så var det han som regisserade tv-serien The OC). Musiken som spelas i avsnitten är vald utav Alexandra Patsavas, som hjälpt till med musikval till The OC och Grey's Anatomy, och jag kan inte bärga mig tills det första soundtracket kommer ut!
Creds till Cecily von Ziegesar som ligger till grund för denna härliga skapelse

image37

"- You know you love me"


Promenad

Var ute och gick med Busan & Bosco och kom nyligen in.
Det är väldigt kallt ute, och värre ska det bli...


Här är Busan

Jag plåtar mig själv

Lockade håret för första gången i mitt liv, och då med
en plattång till hjälp. Här ser du resultatet, vad tycks?


När sötsuget är som värst

För första gången tänkte jag mig för innan jag skulle slå en pling till mamma när hon slutade jobbet. Istället för att ringa henne mitt i skiftavlösningen (som jag annars har en vana att göra) så bestämde jag mig för att vänta i en kvart så att hon inte skulle bli irriterad (irriterad leder till att hon inte gör som man vill..). Så jag väntade en kvart och ringde sedan upp henne för att snällt be henne om att köpa en något onyttigt ätbart som jag kan överleva kvällen på och då säger hon att hon är hemma om 3 minuter! Idag var det tydligen ingen skiftavlösning.
Fanfanfan, det krävs inte mycket för att bli irriterad.

Bilder jag tagit under dagen


Frusen

Fan vad kallt det är! Går omkring i mjukisbyxor, en t-shirt men en tjocktröja över det och ett par tofflor över mina strumpor och det är fortfarande hemskt kallt. Ska nog tända braskaminen nere i vardagsrummet..
Ja, så får det bli.

Layout, igen

Moaha, kunde inte låta bli att ännu en gång ändra på layouten.. Lovar att nästa gång jag gör det ska det inte få bli bilder som är gjorda på 5 min i photoshop, utan lite mer arbete i alla fall. Have patience :)

Men nu ska jag sova, godnatt!

Telefon med Petter

Avslutade nyligen ett telefonsamtal med Petter som varade i en timme och tjugo minuter. Svårt att toppa ett samtal i telefonväg med honom, jag ligger i sängen med benen på väggen och ser ut som ett jävla fån och ler hela tiden! 12 dagar kvar och jag är kär. Jag älskar hans röst och den lilla antydan till dialekt som han har. Jäkla örebroare <3


De andra timmarna under den här fredagen spenderades med kinamat till middag, promenad med hundarna och mamma och sedan en omgång Harry Potter 5 vid datorn.
Imorgon blir det städa rummet och sedan fysikpluggande som gäller.. wuhu..


Friday, I'm in love

Så var det äntligen fredag! Helgen behövs verkligen just nu, jag har blivit så jävla skoltrött på sista tiden så helgerna har blivit min stund att äntligen kunna andas ut. Dock måste jag plugga en hel del, men jag är rätt så taggad på att göra det.

Imorse var det bollsport vid 8.30 som gällde. Vi spelade volleyboll i drygt en timme och det var hur kul som helst! Vi fick igång ett riktigt fint spel rätt så ofta så det var stor skillnad till när man spelar på den vanliga skolidrotten med klassen. Jag själv är ganska så nöjd med min prestation; fick iväg ett antal superfina servar. Det som ska förbättras för min del till nästa gång som det är volleyboll på planeringen är att jag måste vara lite mer "på" och ta för mig. Jag kom igång mot slutet idag, men nästa gång är det fit for fight redan vid start!


Layout

Så var layouten fixad och allt är äntligen en aning personligare runt omkring. Illustrationer
och färger är mina egna, no surprise there. Fan vad jag älskar HTML!

Ringde Petter nyss bara för att prata. Samtalet blev dock inte så långt då han var tvungen att duscha och sen sova för att han har prov imorn. Kul för honom. 13 dagar kvar var det ja...
Ska följa hans exempel och dra mig mot sängen nu. Ska läsa lite fysik innan jag slocknar helt, för det behövs verkligen!

Godnatt!


Mina egna foton




Nedräkningar

Tog ett jättegulligt foto igår när jag gick ut till bussen på morgonen. Det ser ut som att den ena blomman pussar den andra i nacken. Det fick mig att tänka på Petter. 13 dagar kvar innan han kommer hit, och jag längtar..


Inte många dagar kvar till jullovet nu, om 8 dagar är det avslutning och det kan inte bli bättre! Dock är det 5 dagar kvar tills ett fysikprov, 6 dagar till en genetikredovisning och 7 dagar kvar till ett genetikprov.. Tur att man kan glädja sig med dels jullovet, men också att det är 11 dagar kvar till julafton! Som jag längtar!
Hela lovet känner jag på mig att det kommer bli underbart. Jul med familjen (som vanligt), mellandagarna med Petter, nyår med killarna och sedan resten av lovet så kan jag bara koppla av och njuta!

och så var det bloggen

Som vanligt gör jag en massa annat på internet än att sitta här och skriva. Jag kommer aldrig riktigt på vad jag vill berätta om. Det blir ju alltid någonting om hur min dag har varit och vad jag har gjort, och ärligt talat; vem bryr sig om vad jag har gjort en helt vanlig vardag? Skriver jag ingenting om min dag så blir det istället att man gnäller lite på någon eller något och ännu en gång, vem bryr sig? Jag tror nog att de som läser sånt inte bryr sig om andras problem utan att de har fått nog av sina egna. Utan att ens tänka på det så följde jag skrivämnet nummer två; gnället. Det är svårt det här, att hålla sig på en bra nivå.
Roligast att läsa är folk som bloggar och försöker göra allt för att verka vara så djupa som möjligt. Seriöst, det finns inget roligare än att se när folk verkligen försöker. Det är svårt att lyckas här i världen och det är alltid roligt att se att det finns folk som inte har gett upp, även om de kanske blir en hel del roliga och dåliga saker som skrivs ibland..

RSS 2.0