Läsläxor

Slutade vid halv två idag och när jag kom hem satte jag mig med 2 nektariner och en fysikbok. Har läxa till imorgon att läsa början på kap 1 till sida 18, inte så farligt. Vi ska räkna uppgifter också men jag gjorde klart dem i fredags.
Vi fick svenskaläxa också, sitta och läsa ett antal sidor i svenskaboken, en aning värre än fysiken. Jag läste första texten nyss (Hektors död) och det var en jobbig svenska, men det fungerade ändå och den var rätt okej att läsa.

Igår

Jag tog min älskade moped och körde hem till Albin för att sedan dra iväg till Fredrik (som befann sig i Sunnersta). Albin och jag time'ade asbra och anlände till Marcus hus precis när deras spelning precis började, så vi stod utanför och lyssnade och det lät bra. När spelningen väl var klar drog vi för att checka in "festen" på Lyssnarängen men vi drog lika snabbt som vi kom dit.. Det var mörkt och det var tillräkligt för att vi skulle dra.
Istället för fest blev det en runda tecknet hemma hos Per (Jag och Albin vann med dubbelt så mycket poäng!) men vi gick lite senare till Sunnerstaskolan för att spela fotboll. Då hade David och Simon redan dykt upp.
Jag blev arslad 2 gånger (!) när vi lirade arslet och den andra gången gjorde det fett ont!
Rolig kväll helt enkelt!

Ny mc?

Mamma ringde nyss till någon snubbe 13 mil från oss om en motorcykel som han har. När jag klarat (ska klara skiten!) uppkörningen på lätt mc så ska jag fixa tung mc med begränsning.
Vi har ringt på en svart yamaha som är rätt så snygg trots allt, hoppas att allt funkar som det ska.


Årets första kräfta

Så var det gjort! Jag har nyligen ätit årets, för mig, första kräfta! Asgott. Jag drog i mig 10 stycken när vissa bland familjen + mormor och Hasse bara ätit 5-7 stycken. Vissa är bättre på att skala dem än andra.
Ska iväg till Lyssnarängen ikväll, men stannar nog inte så länge.. Har filmplaner som är mycket mysigare.
Skulle dock varit med Danne just den här kvällen, men det blev inte av. Vi ska dra en fika imorn, så jag hoppas på fint väder utan svettrisk och huvudvärk från solen.

Ska dra mig mot bordet igen och lyssna & prata med de vuxna :)

En massa sol

Sitter i en oversized Ralph Lauren-tröja och myser. Är allergisk i ögonen,
för jag åt nyss en nektarin.. Shit happens. Idag ska jag ut och sola!

Äntligen helg!

Gårdagen bestod utav ett besök på Linnéträdgården med klassen för att titta på och lära oss känna igen träd. Det var varmt och soligt, så det var lite småfrestande att bara lägga sig ner på en gräsmatta och flasha så mycket det bara gick utan att vara.. vulgär.
På kvällen var jag hos Per med ett antal killar (Fredrik och Albin var såklart med) och vi spelade fotboll. När mörkret sa emot slutade vi och drog istället hem till Pers hus och åt kladdkaka utan kladd och spelade kort. Fredrik och Albin övergav oss och då var det bara jag, Per, Simon och David kvar. Vi spelade tecknet, men gav upp och gick in för att titta på film. Vi såg på Borat. Kvällen var jätterolig :)

Skoldag enl. schemat

Kom precis hem från skolan och sammanfattningen av dagen är positiv. Roligt att träffa alla andra igen och att sitta ner vid sofforna och inte göra någonting vettigt alls. Började dagen med att komma någon minut för sent tillsammans med Fredrik (Kemi/Biologi), men det var lugnt ändå. Efter den lektionen gick vi för att hämta ut en massa skolböcker och vandrade sedan vidare till Matten. Lunchen var god (som vanligt) och idag var det soppa och pannkaka som bjöds. Sista lektionen som vi hade idag var engelska.
Skoldeppigheten kanske går över snabbt i år, vem vet?

Längtar tillbaka

Nu när skolan har börjat igen börjar också min huvudvärksperiod och min tråk-/depp- period. Så här i början kommer det vara timmar med ledsam musik och jag kommer vara tråkig ett bra tag framöver. Så är det varje år. De första veckorna i skolan går bara ut på att tänka tillbaka på och längta till sommaren igen (inte för att den är slut än, nu är det sensommaren och kräftskivor som gäller).
Jag vill inte ha mina induviduella val längre och motorcykeln/körkortet biter mig i arslet hela tiden :( Det är jobbigt.

Första skoldagen

Första skoldagen är nu avklarad. Fast det var inte riktigt en skoldag eftersom att vi var där i 45 min.. Efter skolan stack jag, Fredrik, Albin, Marcus Gozzi och Simon till stan och uträttade vissa ärenden.
Solen värmde varmt och det var en hur underbar dag som helst!

sista lovdagen

Då har en av årets värsta dag kommit, dagen innan skolan börjar. Jag ska göra det bästa av situationen och jag, Fredrik och Albin har bestämt oss för att sova över hos någon av dom för att imorn gå till skolan tillsammans. Självklart var det min idé.
Idag ska jag försöka njuta av det sista som solen har att erbjuda av lovet och är det ingen sol (har inte hunnit titta ut ännu) så vet jag inte vad jag hittar på.. Sätter mig väl nog och läser något.

Jag vill färga mitt hår :(

sleep with me

image15image16


Jag har hittat sovshorts som jag vill ha (och trosor)! Från Junk Food och Björn Borg. Mjao
430 :- och 180 :- båda från ZooVillage..

lektioner och uppkörning

Klev upp strax innan åtta imorse för att vänja mig med skoltiderna (jag börjar på onsdag). Mamma, pappa och jag skjutsade Patrik, som börjar nian idag!. Tiden går så sjukt fort..! Vi drog sedan till Grönlunds för att boka in fler mc-körlektioner åt mig och vi planerade även in en ev. uppkörningstid den 1'a eller 2'a oktober, som jag ändå inte kommer kunna klara av. Jag ser den uppkörningen som ett testprov inför det "riktiga" provet. Tur att jag har teorin avklarad i alla fall!

A lotta Lotta

Solade lite smått under förmiddagen idag och ringde sedan Lotta. Vi pratade en hel del om gårdagen (Hågakröket) och sedan sa jag att jag skulle komma hem till henne idag, och det fick jag.
Väl hos Lotta såg vi på de 102 dalmatinerna och jag somnade efter halva filmen och sov till slutet. Så duktig är jag.
Jag har fått det som en ful vana, att somna mitt på dagarna och sova 1-2 timmar. Till slut kommer jag nog få det svårt att sova på kvällarna..
Efter filmen låg vi på Lottas säng och pratade med tv'n igång, sedan åt vi middag med hennes familj. Mys! :)


gårdagen

Igår var det fullt upp! Jag spelade fotbollsmatch mot Gimo (där vi vann med 3-0) och Fredrik, Albin och Marcus var där och tittade på. Jag gjorde en bra match enligt mig själv, kunde dock sprungit lite mer både upp och hem, annars var det bra.
Efter matchen kom jag hem och jag duschade och lagade mat till familjen. Grillade kött och stoppade in pommes i ugnen, jag är en riktig hejare på det ;)
Under kvällen var jag med mina kära vänner i Hågadalen och grillade korv och drack cider. Jag hade självfallet toalettpapper med mig (jobbigt för oss tjejer när vätskan bara rinner igenom) och det användes väl. Kvällen var väl helt okej, det var dock kallt och mörkt så det skulle varit roligare om vi hade varit i närheten av någons hus så man kunde sova kvar och värma sig någonstans.
När jag skulle hem gick Fabian med mig så jag slapp gå ensam, och det var skönt :) Jag kom hem till strax efter halv två.

Fyris vs. Gimo

Sitter hemma hos Fredrik tillsammans med Albin och Marcus. Vi har precis ätit frukost och ska snart börja dra oss åt min match :) Ska bara byta om och dra på mig benskydden så är jag helt klar.
Vi ska möta Gimo på våran hemmaplan.
Önska mig/oss lycka till!

expensive thursday

Igår var jag på stan tillsammans med Albin. Vi gick runt och i den första affären som han gick in i hittade han ett par byxor direkt! Killar är allt bra lyckligt lottade ibland. Hade jag varit kille hade jag ägt hur många jeans som helst som satt snygg på mig, men så är inte fallet. Vi gick till Carlings, Weekday och sist Mon Amour, och det var där som jag hittade mina jeans. Mina efterlängtade svarta Cheap Monday!
Vi begav oss sedan för att fika lite snabbt på Storken, där Albin åt något jättesöt (bara sockersmak..) cholkadtårtbitformad äcklig pryl. Sjäv åt jag en kladdkaka som var hur god som helst! Var tvungen att köpa en banan också, för de tog inte emot kortbetalning på priser under 50 kr.. Den var också god ;)

Jag åkte hem till Lotta efter stan, vi såg på Min bäste väns bröllop och åt en äcklig kladdkaka som vi hade bakat. En aning för mycket kakao i den..
Runt sex-tiden begav vi oss på våra moppar till Fredrik där han, Albin och Marcus väntade. Vi gick för att äta middag på en pizzeria, asgott! :)
Lottas nya (snygga!) skor dödade hennes fötter så hon åkte hem och vi andra gick för att spela fotboll där jag blev arslad 3 gånger (tror jag?), Albin 1 gång och Marcus 1 gång. Fredrik är en lycklig jävel ;)

skolschemat

Satt inne på bilddagboken nyss och såg att Elnaz (som gick i min klass i någon månad under ettan) hade tittat på sitt nya schema och why not?! tänkte jag då. Jag drog upp en ny flik på internet och skulle kolla mitt. Hemskt! Sena dagar, sovmorgorna som inte spelar någon roll för mig (eftersom att jag ändå måste ta anslutningsbussen 08.13 på morgorna...)
Ledsen..

lick me. NOT

Vaknade imorse av att Bosco hoppade upp i min säng bara för att få slicka mig i ansiktet och sedan hoppa ner. Även om det var rätt gulligt var det också måttligt irriterande..
Åt nyss frukost, filmjölk + coco pops, och har suttit och läst i andras bloggar. Även om jag kanske inte känner dem eller bryr mig om hur deras dagar ser ut så är det ändå ganska roligt att läsa om andra människor.


ego-kväll

           

Jag såg på film och hade en kamera i närheten, mina vänner vet hur jag blir :)

ge mig pengar?

image6                                  image7
Svarta jeans från Acne och väska från Friis Company, vill ha :) Väskan kan jag drömma om då jag redan har fått en annan modell (dock i julas..). Vad gäller jeansen får det väl bli nån wannabe-modell från Cheap Monday.



image8
Hittade ett, för mig, nytt  roligt märke som jag aldrig hört talas om: Junk Food. Får väl bli en sån här till födelsedagen som kommer om (räknar i kalendern..) 49 dagar! Helt klockrent!

quality outlet

Klev upp vid tiotiden idag och åt ett plommon och drack ett glas juice till frukost och jag var hur peppad som helst för en hel dags solande! ...och det var moln över hela himlen..
Jag har i alla fall blivit ett linne rikare idag då jag, mamma, pappa och Patrik åkte iväg till Stockholm Quality Outlet. Patrik hittade dock två par skit snygga jeans från Acne.. Jag själv var ute efter ett par svarta vanliga jeans och jag testade alla möjliga märken, men inga fall i min smak. Jag funderar på att leta efter ett par svarta stuprör  från Nudie här hemma i Uppsala, eller om plånboken viker sig; ett par Cheap Monday. Ska nog ner på rean imorn och spana som en hök.
Linnet jag köpte idag kom från Peak och jag lägger väl upp en bild på det sen :) Hur skönt och snyggt som helst! 50% off, och då betalade jag 200 spänn för det. I like it.

motorcykeldäck

Kom precis hem från att ha varit och hämtat ut min mc från Lelles. Vi har köpt nya däck som de monterade fast och jag skjutsade sedan hem mamma baktill (övningskörning). Bromsarna var sämst, men det går att fixa till. De var en aning slöa när jag skjutsade.

solar med mamma och pappa

Har legat ute och solat sen klockan tio, and life couldn't be any better! Ska ut igen snart, behövde bara dricka lite vatten så jag inte får ont i huvudet till träningen ikväll. Kanske hittar på något med Fredrik och Albin också, who knows. Det är ju trots allt sista hela lovveckan nu och då får man vara borta varje kväll, tycker jag :)

myskväll hos Gadd

Kvällen var en riktig höjdare!
Jag tog moppen till Fredrik så att jag var där till halv sju. Då var Albin och Marcus redan där och som vanligt så höll de på med något musikaliskt (Marcus på trummorna och Albin på iTunes och gitarren), allt var precis som vanligt.
Per dök upp en halv timme efter mig och vi cyklade till Ica väst för att handla in maten som vi skulle grilla och sedan äta. Fredrik skjutsade mig och fick sig säkert ännu en skjutsa-anna-på-cykel-upplevelse som innehåller skrik och gnäll om farten.
Under våran inhandling av mat dök även Fabian upp och anslöt sig till the gang ;)
Med mat och chips och alkoholfri cider kunde vi nu åka hem igen och börja att grilla. Detta gjorde vi och åt sedan upp hela kalaset.
Efter maten gick vi ner till fotbollsplanen nedanför Fredriks hus och spelade arslet. Jag och Marcus var de lyckligt lottade som fick bollen upp i röven (Marcus fick även en boll på en boll.. by me) I guess shit happens.
När vi var på väg tillbaka till Fredriks hus igen kom Lotta till oss också och livade upp stämningen!
Vi lirade en omgång bluffstop och lyssnade på Hassan-klipp, som by the way är sjukt roliga (nästan varje gång).

När jag skulle åka hem var det dock väldigt kallt och jag stannade strax efter MAXI för att se om jag hade några handskar, och det hade jag! Femton minuter senare var jag äntligen hemma och nu sitter jag här och ska snart sova.

dagens i-landsproblem

Håller på att göra mig i ordning för att dra iväg till Fredrik för att grilla och säkerligen spela kort. Har nyligen målat naglarna svarta IGEN, gjorde det senast igårkväll med det vägrar fästa.. Det kanske är en aningen gammalt, vad vet jag. Det är lite irriterande att det bara "ramlar" loss i små.. flisor.
Jag har i alla fall en hyffsat bra ansikts- och sminkdag för tillfället, och det är ett stort +

mycket gjort

Klockan är bara tio och jag har redan hunnit med att säga hejdå och skjutsa hem mina kära vänner Fredrik och Albin som sov över, hämta motorcykeln från körskolan och sedan lämna in den för däckbyte.

Måste dock städa rummet snart... Det ser ut som ett bombnedslag efter gårdagens bravader.


risig energi

2-0 till IK Fyris! :D
Det var en jätterolig match där vid hade bollen väldigt ofta och kunde passa runt rätt fint. Spelet var bäst i början och övergick sedan till ett par osäkra långbollar som gick till deras målvakt, men det bättrades in till andra halvlek.
För min del gick det bra (även om jag inte fick spela så länge) och det var riktigt roligt.

För tillfället återhämtar jag mig genom ett stort glas juice och 2 riskakor med tacosmak ;) sjukt gott!

damn'it

Fanfanfan, det regnar ute och jag ska precis ta moppen till min fotbollsmatch!..
Önska mig lycka till, hej så länge!

false alarm

Trodde att jag fick ett sms nyss, men det var bara min väckarklocka som ringde.. Jag ställde den igår så att jag skulle hinna upp i tid idag för att äta rätt i både mängd och innehåll under både frukosten och lunchen till matchen idag.

Jag är faktiskt inte så jättenervös trots allt. Jag har Sarah från mitt lag med mig och hon är en ängel! När jag fick reda på att hon också skulle få vara med kunde jag pusta ut igår, man vill ju inte vara där ensam!

sol sol sol

Imorse var det lite tveksamt men strax innan lunch tittade solen äntligen fram! Jag solade i ett par timmar och försökte bli en aning brunare. Det skadar ju aldrig att försöka OCH det är ju faktiskt helt underbart att bara ligga på altanen och lyssna på bra musik (idag var det Nightwish) och inte göra någonting!

Lotta kanske kommer ikväll, annars får hon dyka upp imorgon så kan hon till och med sova över. Sånt gillar vi.


gymnasieval

Åt nyligen lunch tillsammans med lillebror. Nudlar i stark sås är det självklara valet mellan oss två och funkar alltid lika bra! Vi satt och pratade och kom in på att Patrik, som nu ska börja 9'an till hösten, snart ska börja tänka på sitt gymnasieval. Jag själv kan inte tro det, att den lilla plutten som dels snart växer om mig i längd också ska börja första året där allt hänger på ens studier.
När jag gick i nian gick hela året ut på att vara nervös inför gymnasiet och jag hade ingen aning om var jag ville gå. Jag hamnade på Rosendalsgymnasiumet av en ren slump (och jag har aldrig varit lyckligare!)
Det var när Emma och jag skulle välja vilka skolor man ville besöka och i den brist på egna vilja som jag har så valde jag samma skolor som Emma, vilket var tur!
Patrik väljer mellan två skolor; John Bauer och IT-gymnasiumet (båda två IT-skolor). Min lilla datornörd till lillebror har funnit sitt rätta kall här i livet ;)


damlagsmatch

Vaknade för drygt en kvart sedan av att jag fick ett sms från min tränare Hasse (fotboll):

Hej Anna!
A-laget behöver spelare till sön
kl 13.00. Hur funkar det för dej?
//Hasse

Självklart sa jag att jag är på, en sån chans kommer inte så ofta.. Och sist jag var med fick jag bara spela i 20 min pga jag fick gult kort för ett nytaget örhänge och varken jag eller min tränare kunde få ut det! Det satt som gjutet! Så fort jag kom hem från den matchen var det mamma som fick göra ett försök och hon fick ut det till slut.

De möter Västanfors som ligger längst ner i serien, men let's face it, i div 2 kan allt hända. (Jag spelar i IK Fyris)

image1

byteshandel

Moster Lena tittade nyss förbi tillsammans med lilla kusin Emma (som är knappt 1 ½ år) för att köpa ett par av mina gamla solbrillor (ett par rektangulära wannabe "flugögonbrillor"). Det blev dock inget köp, hon hade med sig två rätt så nya mascaror som jag bytte till mig. Min egna sjunger ju trots allt på sin sista visa och det var ju dags att köpa en ny. Som jag ser det så vann båda på bytet och både jag och moster L är nöjda och glada.

Jag har städat mitt rum nu under dagen som gått och jag ska nu koppla av under kvällen med en bra film och popcorn, det är jag nu värd (och det är ju fredag). Friday I'm in love  som The Cure sjunger i en av deras bästa låtar.

..and it's done

Layouten är någorlunda fixad och vi får nu se hur länge jag står ut med att den ser ut så här.

En uppdatering på hur mitt liv ser ut just idag vore väl kanske inte helt fel?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- Under hela den här veckan har jag varit på mc-körlektioner på Grönlunds körskola och jag har lärt mig MASSOR! Känner mig mycket säkrare i trafiken nu än vad jag gjorde tidigare, och det är skönt! (Hoppade dock lektionen idag pga spöregnet som har hållit på från imorse till nu...)

- Jag klarade mc-teoriprovet med 58 rätt av 65! (52 rätt är G-nivån) Äntligen!

- Sommarlovet har spenderats tillsammans med alla mina vänner och jag har nästan aldrig varit hemma på kvällarna. Det har faktiskt varit rätt skönt! Det gäller ju att passa på nu när det är sommarlov. Vädret har dock kunnat vara bättre.. Tur att man faktiskt kan vara inne på sommrarna också.

- Jag har äntligen fixat min Nightwish-biljett! 4'e december kommer de till Stockholm and I'll be there! Längtar så sjukt mycket och mina kompisar och min familj får stå ut med att ett och ett annat "..men jag ska på nightwish!" kommer upp minst en gång om dagen.

- Fotbollen är igång för fulla muggar, lika så mina skador. Har ont i låret, bägge fötterna och jag kan inte slappna av i axlarna/nacken (vilket ger mig spänningshuvudvärk rätt så ofta..) För fotbollen är det dock värt det! <3

- Skolan börjar snart och då är det andra året på naturvetenskapslinjen som gäller för min del. Pirrigt..

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Så mycket mer är det nog inte för tillfället.. Det räcker och blir över. Ska försöka leva ut de sista dagarna av lovet nu bara. Ska försöka fixa någon slags kräftskiva med kompisarna helgen innan skolveckan, då blir allt perfekt.
Nu i helgen får vi se vad som händer, helst vill jag sova över hos Lotta för det var ett tag sedan.. Det är så skönt att vara med henne, hon får mig att må så bra och jag kan slappna av med henne :)

Layout

Sitter just nu och försöker komma igång med bloggandet igen.. Det går alltid i perioder och när jag tröttnar så tar jag alltid bort HELA bloggen och får sedan starta upp på nytt igen. Om jag inte minns fel är detta den tredje (eller till och med fjärde?) gången som jag börjar på en ny blogg. Jag är helt otrolig ;)

Jag ska se till att få en bra "bloggstart" genom att ändra lite smått på layouten.

RSS 2.0